HOTspot

Kære publikum

 

Velkommen til HOTspot – Rigsfællesskabet

Gennem de seneste år er debatten om rigsfællesskabet atter blusset op i både Færøerne, Grønland og Danmark. Med nye afsløringer af Danmarks forvaltning af koloniale privilegier i fortiden – både den fjerne og den nære – har løsrivelsesbevægelserne fået vind i sejlene og diskussioner om rigsfællesskabets fremtid fylder igen i medier og i de politiske kredse. 

Debatten er på ingen måde ny – den har i virkeligheden været til stede lige så længe rigsfællesskabet har eksisteret. Som en sten i skoen, der nogen gange finder sig et harmløst hjørne at hvile i, og andre gange får lagt sig lige dér, hvor det gør allermest ondt. 

På Teatergrad har vi sat os for, at undersøge hvad rigsfælles-skabet betyder for os – helt almindelige mennesker. Hvordan leves livet i de tre lande, hvornår bliver Rigsfællesskabet en begrænsning eller en mulighed og hvordan kan man forsvare, at have en koloni-lignende konstruktion i 2024? 

HOTspot – Rigsfællesskabet er en hybrid mellem udstilling og teater. Her har vi inviteret kunstnere, politikere, debattører og dem det hele handler om – helt almindelige mennesker – til at bidrage til et mangfoldigt billede, af de komplekse forhold inden for rigsfællesskabet. 

Vi har rejst fra nord til syd. Besøgt unge mennesker på børne-hjem, klimaaktivister på en isoleret ø, danset ballet på Den Sorte Plads og været på værtshus med juveljægere. Fra dommere til hjemløse, landflygtige og nationalister. Alle har udtrykt sig i tekst og tale – og nogle har bidraget med kunstværker til projektet. Værkerne udtrykker den enkelte kunstners forhold til rigsfællesskabet, deres hjemlands kultur eller naturen. 

Vi vil gerne takke alle der har bidraget. Vi er blevet mødt med hjertevarme, åbenhed, nysgerrighed og fuldt berettiget mistro. Vi takker alle for jeres ærlighed og mod til at tale om et virkelig svært og komplekst emne. 

Vi ønsker jer, publikum, en rigtig god rejse ind i rigs-fælles-skabets kringelkroge. I er velkomne til at lytte, læse, og gå på opdagelse i alle værkerne. 

I håbet om, at kunne være med til at starte en samtale om fremtidens (Rigs)fællesskab. 

 

Teatergrad

Med bidrag fra

Sascha Blidorf, Miki Østergaard, Ann Andreassen, Pipaluk Hammeken, Rena Skifte, Jakob søvndahl Skovgaard, Uummanaq Børnehjem, Hjaltur Poulsen, Jens-Kjeld Jensen, Jan Andersson, Steinprent, Aaja Chemnitz, Sjudur Skaale, Christian Lundblad, Kirsten Thomassen, Anna Emilie Kann, Ivalo Katrine Birthe Foget Olsvig, Nikolaj Olsen, Jan Berg Jørgensen, Bardur Persson, Bárður Eklund, Jóhan Pauli Helgason, Johanne Vang Kristensen, Lotte Østergaard, Mia Skifte Lynge, Martin Westi

 

HOTspot

 

HOTspot er støttet af

Statens Kunstfond

Kulturministeriets pulje for Grønlands-orienterede kulturprojekter

Nordisk Kulturfond

HOTspot

Værker:


Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website og til markedsføring. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.  Læs mere