• Tilbage til højskolen
  • Tilbage til højskolen
  • Tilbage til højskolen
  • Tilbage til højskolen
  • Tilbage til højskolen
  • Tilbage til højskolen
  • Tilbage til højskolen

Kære Publikum

Velkommen til koncertforestillingen TILBAGE TIL HØJSKOLEN!

For knap 220 år siden rullede hovederne i gaderne i Paris. Den franske revolution var på sit højeste og det ”europæiske forår” indvarslede samfundsomvæltninger i stort set alle europæiske lande. 

Af frygt for at det samme kunne ske i Danmark, så Grundtvig i årene efter med bekymring på det franske folks blodrus. Han var overbevist om at der skulle skabes et reelt modsvar til revolutionen. Et folkeligt modsvar der kunne bygge en fredelig bro fra monarki til demokrati. Han forudså at vi fik behov for at ‘danne’ det folk der utvivlsomt ville få magten. Vi skulle skabe fællesskaber, der samlede nationen, der gennem uddannelse, politiske diskussioner og fælles kulturel forståelse, kunne modstå en blodig revolution i Danmark. 

En af grundpillerne i Grundtvigs modsvar blev Folkehøjskolen.
Og sikke en succes! Revolutionen og blodbadet udeblev og i dag kommer omkring 40.000 unge årligt på højskole, hvor idealer om eksamensfrihed, rummelige fællesskaber, demokratisk dannelse og kulturel udvikling stadig er i centrum. 

Årene er gået og vores verden er fuldstændig usammenlignelig med Grundtvigs. Men krisen begynder så småt at kradse i Europa igen. Store samfundsomvæltninger er under opsejling; krig på europæisk jord, energikrise, store flygtninge- og migrationsstrømme og den alt omspændende klimakrise. 

Med TILBAGE TIL HØJSKOLEN spørger vi, om Grundtvigs bolværk stadig holder? Er højskolen anno 2023 blevet et privilegeret selvrealiseringsprojekt eller en helt nødvendig forudsætning for de forandringer der vil komme – om vi vil det eller ej?

TILBAGE TIL HØJSKOLEN er første forestilling i rækken af Teatergrads kommende undersøgelse af vores natio-nale selvforståelse. I forestillingsrækken kommer desuden i januar 2024 AKTIVISTERNE, der spørger om velfærdsmageligheden fuldstændig har druknet vores aktivisme og efterladt os handlingslammede. I foråret 2024 træder Teatergrad den danske kolonihistorie grundigt over de ømme tæer, når KOLONIEN hudfletter det betændte forhold mellem Grønland, Færøerne og Danmark.

Rigtig god fornøjelse og velkommen tilbage til højskolen!

Christine Worre Kann,
teaterleder på Teatergrad

Tilbage til højskolen

   

På og bag scenen

Medvirkende Thomas Knuth-Winterfeldt, 
Marie Louise Von Bülow, Christine Worre Kann
Instruktør Rolf Hansen
Tekster Julie Glargaard og holdet
Komponist/arrangør Marie Louise Von Bülow
Scenograf Nikolaj Heiselberg Trap
Lydtekniker Frederik Rosenkjær og Baldur Kampmann
Lysdesigner Flora Pelle Brandt
Instruktørassistent Camilla Nordberg
Kreativ producent
 Pelle Nordhøj Kann
Produktionsleder Josefine Bitsch
Idé og koncept Teatergrad

Salg- og eventansvarlig Mathilde Høm
Grafiker Nethe Ellinge
Presseansvarlig Have kommunikation
Fotograf Per Morten Abrahamsen
Filmfotograf og klipper Anders Graver, Humbug Film
Regnskabsfører Jette Nielsen, JN Regnskab

  

Tilbage til højskolen

Hjælp os med at dele din oplevelse på Instagram.
Husk at tagge @teatergrad/#teatergrad


 

Tilbage til højskolen

AKTIVISTERNE sparker til
vores aktivistiske samvittighed

Premiere januar 2024

Klimakrise, krig i Europa, eksplosiv inflation, ligestillingskamp, #Metoo og demokratisk underskud. Listen af presserende samfundsproblemer kan fortsætte i det uendelige, og alt imens politikerne har travlt med store bededag og undersøgelseskommissioner, vokser problemerne sig kun større. Men hvor bliver folkets oprør af? Har velfærdssamfundets lune tæppe lagt sig som en bekvem lammelse over hele befolkningen?

Med forestillingen AKTIVISTERNE inviterer Teatergrad publikum ud på en kalejdoskopisk vandring gennem de seneste 60 års aktivisme i både ord, billeder og musik. Det bliver en tur, der både provokerer, motiverer og inspirerer publikum til at konfrontere deres egen tilfredshed med tingenes tilstand. AKTIVISTERNE stiller spørgsmålene: Er civil ulydighed vejen frem? Hvor går grænsen mellem aktivisme og ekstremisme? Og hvor blev 68’er-generationen af – kommer de overhovedet udenfor villavejene længere? 


Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website og til markedsføring. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.  Læs mere